Разследват Къро за убийството на висаджията Мето Илиенски и за още две убийства?

Разследват Къро за убийството на висаджията Мето Илиенски и за още две убийства?
24 часа - архив
A A+ A++ A

Свидетели по разследването срещу Красимир Каменов – Къро разказват, че укриващият се в ЮАР е поръчал и организирал още три убийства, на босът от ВИС Мето Илиенски, и на "Братя Византийци" – Радослав и Николай Бикови, твърди БНТ.

В петък от прокуратурата също съобщиха, че Къро е разследван и за други убийства, извършени през последните две годни. Той вече има задочно обвинение, че е пръчал разстрела на Любомир Илиев - Любо Полицая през пролетта на миналата година. Разследващите разполагали с доказателства, че месец преди убийството обвиненият в помагачество Боян Табаков е бил в Южна Африка.

Кой обаче е Методи Методиев, станал известен като Мето Илиенски и кога изчезна?

Босът на ВИС-2 Мето Илиенски с приятели, преди да изчезне безследно
Босът на ВИС-2 Мето Илиенски с приятели, преди да изчезне безследно

Около 19 ч на 29 ноември 2003 г. Мето Илиенски получава телефонно обаждане, докато е в апартамента си в кооперация на бул. "Ал. Пушкин" в столичния кв. "Павлово", известна в престъпния свят като "колумбийското посолство". Минути по-късно Методиев излиза сам, без охрана и без телефон. Качва се на тъмно "Ауди", което поема към кв. "Бояна". Това е последната следа от 38-годишния Методи Методиев. Говори се, че близкият до него Петър Божилов е знаел с кого е отишъл на среща, но до смъртта си при скандал по време на лов край село Плана през 2012 г. той не продумва нищо за това.



#Красимир Каменов - Къро #убийства

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници