Тротинетката, Чеченеца и Куката влязоха в съда с белезници (ВИДЕО)

Тротинетката, Чеченеца и  Куката влязоха в съда с белезници (ВИДЕО)
Стоп кадър/НОВА
A A+ A++ A

Районният съд в Пловдив гледа мярката за неотклонение на Чеченеца, Емили и Тошо Куката по случая с унизителния клип, на който се вижда как момче е водено на каишка и "дресирано" като куче в търговски център в града под тепетата, предаде НОВА.

На тримата е повдигнато обвинение за "хулиганство, извършено при условията на цинизъм". Ако бъдат признати за виновни, ги грози до 5 години затвор.

Чеченеца, Емили и Тошо Куката бяха докарани в съда при засилено полицейско присъствие и с белезници. На влизане в залата заявиха, че нямат вина за случилото се и момчето само е пожелало да бъде снимано, за да стане известно.

Минути след началото на заседанието защитата поиска 30-минутна почика, за да се запознае с материалите по делото. От прокуратурата заявиха, че ще искат най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража” и за тримата.

Пред съда стана ясно, че Чеченеца, Тошо Куката и Емили официално са безработни, със средно образование. Двама са осъждани, като Тошо Куката – седем пъти в рамките на две години.

В четвъртък от прокуратурата съобщиха, че младежът, който е на 20 години и е със специални образователни потребности, не е бил заплашван, за да участва във видеото. Да направи това го убедил общ познат на обвиняемите.



#Петко Караилиев - Чеченеца #Тошо Куката #Емили Тротинетката

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници