Потрес! Хора в мола гледали как Чеченеца, Тротинетката и Куката се гаврят с момчето, никой не подал сигнал (ВИДЕО)

Потрес! Хора в мола гледали как Чеченеца, Тротинетката и Куката се гаврят с момчето, никой не подал сигнал (ВИДЕО)
Стоп кадър/Фейсбукк
A A+ A++ A

Въпреки че много хора са гледали как Тошо Куката, Чеченеца и Емили Тротинетката се гаврят с момче със специални потребности в пловдивски мол, нито един сигнал не е подаден на телефон 112.

Това обясни зам.-шефът на пловдивската полиция Радослав Начев. Ден след задържането на тримата инфлуенсъри МВР и Районната прокуратура разкриха повече детайли по случая.

"Ситуацията се е развила на 3 април. Дълго време преди това техен общ познат е убеждавал момчето да участва във видеото. Било му е възложено да намери податливо на манипулация лице, което да изиграе ролята на куче и да бъде водено на кашика на обществено място", заяви районният прокурор на Пловдив Петър Петров. Първоначално 20-годишното момче отказвало, но обажданията не спирали и в крайна сметка познатият му успял да го убеди. "Казвал му е колко е хубаво да се запознае с инфлуенсърите и че може да бъде известен като тях. Възползвайки се от добротата на пострадалия, все пак успява да го убеди да се срещне с тримата", уточни прокурор Петров.

Тримата развеждали младежа из етажите на търговския център, като през цялото време записват какво се случва. После, без да му кажат, публикували клипа в социалните мрежи.

"Деянието се отличава с изключителен цинизъм. Престъплението се квалифицира като хулиганство, което предвижда лишаване от свобода до 5 години", посочи наблюдавашия прокурор по делото Веско Ириков.

Оказва се, че това не е първото провинение на инфлуенсърите. През 2017 г. Чеченеца е признат за виновен за грабеж, а Тошо Куката има 7 присъди за различни престъпления, извършени за 2 години. Сред тях са 3 грабежа, кражба, лека телесна повреда и закана с убийство. И двамата са реабилитирани.



Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници