Песков: НАТО се разширява към границите на Русия

Песков: НАТО се разширява към границите на Русия
A A+ A++ A

Русия предприема мерки за балансиране на цялата архитектура на сигурността на континента всеки път, когато НАТО се приближи до границите ѝ, предаде ТАСС, като се позова на изявление на говорителя на Кремъл Дмитрий Песков.

"В края на краищата НАТО се разширява към границите на Русия, а не Русия приближава своята военна инфраструктура към границите на НАТО", подчерта говорителят на Кремъл.
"Налице е движение в обратна посока и това движение ни създава тревоги и притеснения за нашата сигурност. Обезпокоени за нашата сигурност, разбира се, ние предприемаме мерки за нейното гарантиране и го правим всеки път, когато НАТО се приближава към нашите граници, за да ребалансираме цялата архитектура на сигурността на континента", каза Песков, коментирайки изявленията на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг за необходимостта алиансът да следи внимателно действията на Русия.

Говорителят на Кремъл каза още, че "засега няма друг начин, освен да продължим със специалната военна операция" по отношение на ситуацията около Украйна.

"Китай разполага с много ефективен и впечатляващ капацитет за посредничество и неотдавнашните дипломатически успехи на Китай го демонстрираха красноречиво. Но ситуацията с Украйна все още е сложна и не показва никакви перспективи за мирно уреждане", заяви Песков по отношение на изявленията на френския президент Еманюел Макрон, който изрази надежда, че Пекин ще положи усилия за мирно уреждане на украинската криза.

#Дмитрий Песков #Песков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници