Радев: Витоша се превръща в музей на затворени и ръждясали съоръжения

Радев: Витоша се превръща в музей на затворени и ръждясали съоръжения
A A+ A++ A

"Витоша се превръща в музей на затворени, ръждясали съоръжения. Призванието на политиката е да служи на хората, да прави живота им по-добър". Това каза президентът Румен Радев.

Държавният глава провежда работна среща с представители на изпълнителната власт, местната администрация, представители на спортната общност и на инвеститорите в природен парк "Витоша" за перспективите пред развитието на масовия спорт, както и летния, и зимен туризъм в планината.

Радев отбеляза, че има огромен ръст в Зимния туризъм. "Туризмът става все по-голям дял от БВП на страната", подчерта той.

Президентът посочи, че Витоша се задръства от автомобили, защото няма друг начин, по който да се стигне до планината. Той е категоричен, че не иска да се търсят виновни, а причини и какви решения могат да се вземат.

Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова заяви, че трябва да има отлична координация между всички институции, бързи действия, както и от желание на собственика на лифтови съоръжения, с който от години се водят успешни и безуспешни битки. Тя отбеляза, че целта е да се възстановят и развият лифтовете. "Беше спрян и Драгалевският лифт и сега имаме само Симеоновският лифт, който също се нуждае от възстановяване", подчерта Фандъкова и добави, че по отношение на Княжевския лифт има тотално противоречие със собствениците.

"Ние като община, отговаряща за пътя, модернизирахме и подобрихме достъпа до градски транспорт. Разработихме по редица програми активности на Витоша", каза още столичният кмет.

# Румен Радев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници