Пиронкова падна от рускинята Надя Петрова на Турнира на шампионките

Пиронкова падна от рускинята Надя Петрова на Турнира на шампионките
Пиронкова последния си мач от груповата фаза на "Турнира на шампионките" в София срещу рускинята Надя Петрова. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова регистрира втора загуба на Турнира на шампионките, който продължава в зала „Арена Армеец" в София.

В последния си мач от група „Средец" на турнира 25-годишната пловдивчанка отстъпи на поставената под №2 в схемата на турнира и №13 в света Надя Петрова от Русия със 7:5, 1:6, 3:6 след сериозна битка, продължила 2 часа и 9 минути, предаде информационна агенция „Фокус".

След като двете тенисистки си размениха по един пробив в самото начало на първия сет, Пиронкова успя да стигне до нов пробив в 12-ия гейм на сета и да спечели частта след 50 минути игра.

Вторият сет бе за поставената под №2 в схемата на турнира Петрова, която се наложи с 6:1 гейма. Рускинята поведе с 4:0 гейма преди Пиронкова да спечели първия си гейм в частта.

В третата част Петрова поведе с 3:0 гейма, но Пиронкова показа характер и доведе резултата до 3:3 гейма. Петрова направи нов пробив за 5:3 и не позволи нова изненада, успявайки после да затвори и мача.

Двете тенисистки спориха за първото място в групата „Средец" на надпреварата. За Петрова това бе трета победа в групата, като е победителка в нея и за място във финала ще спори с италианката Роберта Винчи.

Пиронкова остана втора в групата и на полуфиналите среща бившата №1 и водачка в схемата на турнира Каролине Вожняцки от Дания.

Това бе втори мач между Пиронкова и Петрова при професионалистките като двете вече имат по една победа.

#Цветана Пиронкова #тенис #"Арена Армеец" #Турнир на шампионките #Надя Петрова #Каролине Вожняцки #тенис турнир

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници