Румен Миланов: Някои бомбени сигнали са били от държава извън ЕС

Румен Миланов: Някои бомбени сигнали са били от държава извън ЕС
Стоп кадър/NovaNews
A A+ A++ A

"Едва ли бомбените заплахи за училищата са били от някой, който не му се учи в седмицата преди изборите. По сведения на главния секретар на МВР Петър Тодоров в понеделник и вторник сигналите са били от държава извън Европейския съюз. А в четвъртък вероятно е бил някакъв младеж”. Това заяви бившият директор на ГДБОП Румен Миланов пред "Нова".

Той допусна, че заплахите може да са свързани с изборите, за да се сплашат хората и да се откажат да гласуват.

„МВР и службите се справиха, след като има тишина”, каза ген. от запаса Румен Миланов по повод информацията от последните 24 часа, че няма сигнали за бомбени заплахи за училища в страната.

По думите на Никола Тулечки от „Обединение за честни избори” те имат наблюдатели в секциите в цялата страна, които са видели интересни случаи. От това, че „член на СИК си реже суджук на масата докато раздава картите на масата” до случаи, в които застъпници на дадена партия са си сложили името на партията на баджа.

Като фрапантен случай Тулечки посочи активисти и местни бизнесмени, които се разхождат със стърчащи банкноти от джобовете в училище, където има няколко избирателни секции.

Той призова хората да гласуват, защото изборите са честни. Дадените примери са маргинални. „Не вярвам на числата в социалните мрежи – колкото по-рано излизат, толкова по-грешни са”, допълни представителят на „Обединение за честни избори”.



Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници