Цветанов: България е оазис на организирана престъпност

Цветанов: България е оазис на организирана престъпност
България е оазис на организирана престъпност и на лица, които се занимават с престъпна дейност, заяви в Русе министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

България е оазис на организирана престъпност, заяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов в Русе.

Министърът направи коментара на националната среща за борба с трафика на хора в отговор на въпрос за двамата българи, осъдени на смърт за трафик на амфетамин в Малайзия, предаде БГНЕС.

„Всичко, което трябва, сме предприели. Това, което мога направя като призив към тези млади момчета и момичета, които излизат извън страната и смятат, че могат да осъществят трафик или престъпна дейност, или да източват пари с фалшиви кредитни карти, е да знаят, че законодателството във всяка една от държавите, които посещават, е много по-строго, отколкото в България. Ако в България можем да кажем, че сме оазис на организираната престъпност или на лица, които се занимават с престъпна дейност, в чужбина нещата са коренно различни," обясни Цветан Цветанов.

Той припомни, че за обвинения за кражби от банкови сметки с фалшиви кредитни карти в чужбина се получават осъдителни присъди в рамките на няколко месеца, и то ефективни, докато в България са условни или пробация.

Цветан Цветанов коментира и доклада на ЕК в частта за съдебната система.

„Аз много се надявам, че точно ЕК ще може да види в детайли делото Марио Николов, защото същите бяха доказателствата и по делото, което се гледа по същото престъпление за източване на пари по САПАРД над 7 млн. евро в Германия. Там лицата са осъдени, вече излежаха присъдите. А Марио Николов все пак да ви припомня, че беше един от спонсорите на БСП, ами как смятате, че той ще бъде осъден?! Аз не бих повярвал, че той може да бъде осъден в България. Ако беше направил това престъпление и беше задържан в чужбина, щеше да бъде осъден и да е излежал присъдата си," категоричен бе вътрешният министър.

„Това е България, това е политическата класа, това е срастването на лица, които злоупотребят с финансовите средства както на българския, така и на европейския данъкоплатец, но когато имат политическата подкрепа, когато са финансирали политическа партия, темата е много неприятна и точно затова те бягат от отговори на тези въпроси," заяви още Цветан Цветанов.

#Цветан Цветанов #министър на вътрешните работи #Малайзия #трафик на наркотици #трафик на хора #Русе #САПАРД #Марио Николов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници