Следствието няма провал по знаково дело, твърди Бойко Найденов

Следствието няма провал по знаково дело, твърди Бойко Найденов
В четвъртък Бойко Найденов бе преизбран за директор на Националната следствена служба с гласовете на 18 от 25-имата членове на Висшия съдебен съвет. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Следствието не се е проваляло по знакови дела, заяви новият-стар директор на Националната следствена служба Бойко Найденов.

В четвъртък той бе преизбран на поста с гласовете на 18 от 25-имата членове на Висшия съдебен съвет.

„Оправдателната присъда по делото Сантиров–Цонев–Попов е на първа инстанция. Ако беше осъдителна присъда, никой нямаше да каже, че прокуратурата е победила с основание. Ако първа инстанция е преценила, че доказателствата не стигат за осъдителна присъда, има и втора инстанция и ние сме убедени, че ще протестираме“, увери Бойко Найденов.

Той изрази надежда сътресенията в следствията да са положителни, а със службата да се разделят следователите, които не вършат работата си качествено.

Бойко Найденов подчерта, че има доверие на всички следователи, които работят в НСлС.

„Има много по-малко следователи, тъй като в НСлС започват работа следователи с над 15 години стаж, т.е. към пенсия, и за миналата и по-миналата година се пенсионираха 12 души“, каза директорът на службата по повод обвиненията, че има повече следователи.

„Това, че няма работа за следователите, е в прерогативите на прокуратурата“. Той подчерта, че има възможност според НПК окръжните прокурори да изземват дела от дознатели и да ги възлагат на следователите.

„Това е начинът да помогнем на разследването въобще“, твърди Бойко Найденов.

Директорът на следствието с усмивка каза, че „най-добре е следващият главен прокурор да е ангел“, но изрази съмнения, че такъв ще бъде намерен.

„Очаквам самият избор на нов главен прокурор да бъде изключително драматичен, доколкото изискванията към избора трябва да бъдат много по-сериозни“, призна той, но отказа да отговори категорично дали ще се кандидатира за поста.

#Бойко Найденов #НСлС #Петър Сантиров #Николай Цонев #Тенчо Попов #прокуратура #главен прокурор

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници