Вижте Брус Уилис за първи път след новината за болестта му (ВИДЕО)

Вижте Брус Уилис за първи път след новината за болестта му (ВИДЕО)
КАДЪР: ИНСТАГРАМ
A A+ A++ A

Брус Уилис беше видян за първи път, след като семейството му разкри, че е бил диагностициран с фронтотемпорална деменция ( FTD).

67-годишната холивудска икона се оттегли от актьорството миналата година, тъй като започна борбата си с афазия, която доведе до влошаване на езиковите му способности.

Той беше видян със син пуловер, черни джогинг обувки и вълнена шапка, докато пиеше кафе с двама приятели на разходка в Калифорния, пише dailymail, цитиран от "24 часа".

"В духа на това искахме да ви дадем актуална информация за нашия любим съпруг, баща и приятел, тъй като сега имаме по-дълбоко разбиране за това, което той преживява.

"Откакто обявихме диагнозата афазия на Брус през пролетта на 2022 г., състоянието на Брус прогресира и сега имаме по-специфична диагноза: фронтотемпорална деменция (известна като FTD).

"За съжаление, предизвикателствата в комуникацията са само един от симптомите на болестта, пред която е изправен Брус. Въпреки че това е болезнено, е облекчение най-накрая да имате ясна диагноза.

"FTD е жестока болест, за която много от нас никога не са чували и може да порази всеки. За хората под 60 години FTD е най-честата форма на деменция и тъй като поставянето на диагнозата може да отнеме години, FTD вероятно е много по-разпространена, отколкото знаем.

"Днес няма лечение за болестта, реалност, която се надяваме да промени през следващите години. Тъй като състоянието на Брус напредва, ние се надяваме, че медийното внимание може да бъде насочено към хвърляне на светлина върху това заболяване, което се нуждае от много повече информираност и изследвания.

#Брус Уилис

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници