Карабашлиев: Абсурдна, мръсна, престъпна война! Украинският народ изнася на света урок по доблест

Карабашлиев: Абсурдна, мръсна, престъпна война! Украинският народ изнася на света урок по доблест
A A+ A++ A

Един от най-популярните съвременни писатели - Захари Карабашлиев, каза тежката си дума за войната, подета от Русия, точно година след инвазията.

Всичко е просто. Русия нападна Украйна и вече 1 година светът не е същия. За символ на своята агресия, маскирана като антифашистка операция, Русия избра полу-свастиката Z, която дори не принадлежи на собствената й азбука. Абсурдна, мръсна, престъпна война -- и никой не вярваше, че Киев ще издържи, включително и аз. Но Украйна издържа и побеждава. Ще бъда на шествието довечера. Това е най-малкото, което мога да направя. Слава на героите!

Ето как Иво Мирчев описа войната и какво призова

От 1 година украинският народ изнася на света урок по доблест. Не знам как да го кажа по-ясно - мисля, че тези хора превърнаха цялото си съществуване в жив паметник на достойнството. Войната срещу тях, освен дето е абсурдна и безчовечна, е все по-обречена за нападателите им. Украинците отдавна спечелиха сърцата, уважението и подкрепата на свободния свят. Украинският народ никога няма да бъде жертва.

Елате довечера на шествието в тяхна подкрепа, за да покажем, пък макар и с тоя малък жест, ние кои сме като народ и колко е ценна за нас свободата.

Елате, за да си припомните колко е важно да вървиш изправен в подкрепа на истинския мир, не на капитулацията.

Елате, за да си върнем заедно усещането, че България има достойнство и то не може да бъде подменено с лека ръка от страха, който един агресор се опитва да сее в Европа.

#Захари Карабашлиев #Ивайло Мирчев #война

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници