БСП: Ефектът от Дончев в Перник е нулев

БСП: Ефектът от Дончев в Перник е нулев
Според БСП е крайно незадоволително състоянието на политиката, реализирана от страна на компетентните държавни институции по отношение на Перник. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Ефектът от изпращането на министъра по европейските въпроси Томислав Дончев в Перник е нулев или близо до нулата, каза депутатът от БСП Ангел Найденов.

В сряда Найденов присъства на срещата на Инициативния комитет на пострадалите от земетресението в Перник с представители на БСП, предаде БГНЕС.

Според БСП е крайно незадоволително състоянието на политиката, реализирана от страна на компетентните държавни институции по отношение на Перник.

„Имаме всички основания да споделим пред вас, че има нарастващо напрежение, трудно удържим сред перничани. То се дължи на не осигуряването на необходимите средства и на неадекватните действия на правителството по отношение на действията за преодоляване на щетите и последиците от земетресението", каза Ангел Найденов.

Той критикува и отношението на междуведомствената комисия, която се ръководи от вицепремиера и министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов.

„Седем заседания за пет месеца на междуведомствената комисия може и да успокояват сънищата на някой, за всеки случай обаче те не са аргумент за успокояване на Перник и на перничани", каза Найденов.

От БСП се ангажират да подготвят нормативни промени в правилника за дейността на комисията, съответно в Закона за устройство на териториите. Те ще продължат да настояват еднократната помощ от 325 лева да не се разглеждат като обезщетение и хората да не се задължават да ги възстановяват на по-късен етап.

Депутатите, които са членове на бюджетната комисия, поемат ангажимент да поискат изслушването министъра на финансите Симеон Дянков за състоянието на средствата по Фонда за стихийни бедствия.

„Общата ни констатация е, че голяма отказите се дължи на липсата на средства в този фонд", каза Найденов.

От БСП подозират, че голяма част от около 66 млн. лева са изразходвани до този момент и така има недостиг, за да се посрещнат потребностите на перничани.

#БСП #Перник #земетресение #щети #Междуведомствена комисия #Цветан Цветанов #министър по европейските въпроси #Томислав Дончев #министър на вътрешните работи #Ангел Найденов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници