Стотици поднасят цветя пред паметниците на Левски в цялата страна (ВИДЕО)

Стотици поднасят цветя пред паметниците на Левски в цялата страна (ВИДЕО)
Стоп кадър/НОВА
A A+ A++ A

Утре България официално почита 150 години от гибелта на Васил Левски. Почит ще отдадат и в родния град на Апостола на свободата – Карлово.

А днес стотици граждани поднесоха цветя пред паметниците на Апостола на свободата в цялата страна, предаде Нова тв.

Тази вечер в Карлово ще има възпоменателна церемония. В нея ще участват военни от 61 Стрямска механизирана бригада, а честването ще завърши със заря проверка.

Във Велико Търново 150-ата годишнина от обесването на Васил Левски ще бъде почетена с редица инициативи под мотото "Безсмъртието на героя".

На 19 февруаринеделя, от 11.00 часа, президентът Румен Радев ще открие мултимедийната дигитална експозиция „Изповедта на Апостола“ в Националната галерия „Квадрат 500“. Изложбата е посветена на делото на Васил Левски чрез съчетанието на съвременни дигитални средства, включително холограмен образ на Апостола, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

От 18.00 часа държавният глава ще участва във възпоменателната церемония пред паметника на Васил Левски в столицата. Президентът Радев ще произнесе слово и ще поднесе венец пред паметника на Апостола на свободата.

#Васил Левски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници