Борисов обеща: Този път ще стана депутат!

Борисов обеща: Този път ще стана депутат!
Стоп кадър/Бойко Борисов
A A+ A++ A

Този път ще стана депутат, за да не може да ни надиграят, както в предишния парламент. Те толкова ме желаят, че нещо са объркани. Оттеглих се в централата да не ги дразня. Бил съм премиер, колко пъти кмет, това ли ми е на мен? Да стана депутат?! Бил съм много пъти.

Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред Би Ти Ви.

Против съм импийчмънт на президента Румен Радев. Те си го избраха. Ако и тази институция съборим, представете си какво ще стане в България. Затова - ако искат импийчмънт, да направим правителство и тогава президентът ще си е президент, а ние ще си управляваме, каза още Борисов.

Малко неудобно е в такава ситуация да се политиканства, коментира в началото на интервюто си Борисов след репортаж за загиналите по-рано днес мигранти.

Горанов още в първия момент си подаде оставката тогава, не е бил кандидат за министър. Но аз бих започнал малко по-отначало. Това, което се случва в момента не е само трагедия, но и оценка на направеното през последните 2 г., каза Борисов. Според него за да има служебно правителство, партиите не са се справили с основното си задължение да направят правителство.

България беше сочена за пример за справяне с нелегалната миграция преди 2 г., г-жа Мелони сега иска да дойде да й разкажа как сме се справили с нелегалната миграция, допълни той.

Протестът започна в същия ден, в който бяхме приети в Европейския банков съюз. В същия ден Радев вдигна юмрука. Под мое ръководство с министър Горанов, после Ананиев изпълнихме всички критерии и ние се отвори вратата на еврозоната. Вървяхме заедно с Хърватия. Тогава ни отделиха от Румъния. Хърватия влезе, а Асен Василев две години помпаше инфлацията и ето. Две години, когато ГЕРБ беше изчегъртан, нямаше ни, говорехте за пълна изолация - две години нито един от четирите нужни за целта закони не бяха приети, възмути се той.

Аз съм вярващ в Господ и той все едно днес ми дава възможност да опровергавам всички лъжи и измами. Депутатите на ДБ и ПП бойкотираха комисията за пране на пари. Две години не намериха време да променят тези закони с мнозинството си и казаха, че ГЕРБ е виновен. Няма да им търпя лъжите повече, партията е бойна в момента. Василев помпаше инфлацията по чудовищен начин. Сега Нинова им каза - бяхме прави, защото ако те не бяха помпали инфлацията, нямаше как да вдигнем пенсиите. Той работи целенасочено, за да не влезем в Еврозоната, настоя Борисов.

"Алексей Петров, тогава, когато Цветанов беше министър и главен прокурор Велчев, дойдоха да кажат, че тече полицейска операция. Аз нямаше как да възпрепятствам подобна операция, защото днес някой щеше да каже - защо си възпрепятствал. В последствие той беше оправдан за всичко и за да няма никакви спекулации, защото ние цял живот сме противници, не казвам, че сме врагове, но сме противници - винаги, и в спорта, и в живота, но той беше най-добрата барета. И ако Христо Иванов, особено пък неговият генерал Атанасов, които си позволяват да говорят за Алексей, знаят в действителност неговото минало - когато като барета задържа най-големия терорист в Европа, мисля, че беше на Централна гара, вече минаха доста години, който си носеше граната с изваден шплент, за да може ако го застреля снайперист, и винаги се движеше с хора, да ги убие, той се хвърли върху него и реализира операцията. Да говорят такива измишльотини... в последния ден се сетиха, а две години какво правиха? Защо 2 г. докато ГЕРБ беше в изолация те не си приеха законите?", запита пак Борисов, цитиран от "24 часа".

Запитан в "Лице в лице" по bTV бил ли е в Американското посолство тези дни, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отговори: Не обичам да говоря за срещите си, но понеже се спекулира. Знаех за "Магнитски" преди това, бях там сряда, петък и понеделник, защото ние имаме много партньорски задачи, които да свършим. Включително и два пъти се срещнах с Джим Обрайън, питах го и за Горанов, каза лидерът на ГЕРБ.

#Бойко Борисов #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници