Бойко Борисов: ГЕРБ е "ЗА" санкциите срещу Русия (Видео)

Бойко Борисов: ГЕРБ е "ЗА" санкциите срещу Русия (Видео)
Стоп кадър
A A+ A++ A

"С огромни усилия успяхме да приемем закони, които да диверсифицират горивото за двата ни ядрени реактора, така че да се откъснем от ядрената зависимост. Беше приет закон, с който да се закупят два реактора. Работим активно по този въпрос. ГЕРБ е "за" санкциите срещу Русия, но за бързо строителство на мощности. " Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на брифинг.

" С огромни усилия успяхме в НС да приемем закони, които диверсифицират горивото за двата ни ядрени реактора, с "Фраатом" и "Уестингхаус" . Бе приет закон, с който да се купят 2 реактора, американско производство, с една от най-добрите технологии, за да може докато изтече 5 и 6 блок на Козлодуй, да сме изградили нова мощност", заяви той. И предложи да се работи за междуправителствено споразумение със Щатите, за да се определи финансирането на нови блоков." Вчера бяха "Уестингхаус" и работим активно ако има санкции към Русия да ги подкрепим, но да сме си изградили мощности", каза Борисов. И се закани ако това не го направи служебното правителство, да го направят ГЕРБ след 2 април.

И атакува "тея дето клечаха пред президентството" докато Румен Радев твърдял, че Крим е руски." Затова издигнахме проф. Герджиков. Да, БГ не си подкрепиха Лозан Панов. Техните остри декларация и шумни тъпани не носят абсолютно нищо", заяви той по адрес на планувания за днес протест пред президентството.

Според него протестите срещу Радев са закъснели. "Дали сме цялата власт на Радев и той сравнително добре се оправя. Надявам се ПП да не се превърне в Да, България - те не искат да носят отговорност и да има правителство. Искат някой да тричат, да се разходят, пред някой да кажат" ууу" и да си ходят. И Радев си управлява", ядоса се Борисов.

Той побърза да уточни, че само в някой неща президентът се се справил." Радев, през неговото правителство не се поддаде на популизма на Кирил и Асен да отвори бюджета и да съсипе финансовата дисциплина. За санкциите го критикувам", обясни той.


#Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »