Руска офанзива в Източна Украйна

Руска офанзива в Източна Украйна
Стоп кадър/НОВА
A A+ A++ A

Руските военни са нанесли ракетни удари срещу енергийни обекти на украинския военно-промишлен комплекс. Столицата Киев, градовете Одеса и Днипро все пак ще избегнат режим на тока, докато текат възстановителните дейности, съобщи енергийният оператор.

Три руски ракети С-300 са поразили източния украински град Харков, съобщи областният управител Олег Синегубов. Повреден е инфраструктурен обект. Няма информация за жертви и за мащабите на щетите на този етап.

Според съобщения от Киев временно са загубени основни производства на ток и топлоенергия. Украински представители дават сведения, че руска офанзива в Източна Украйна вече е в ход. По британски оценки руските сили напредват северно от Бахмут, но срещат затруднения при Угледар.

Кметът на окупирания Мелитопол в Запорожка област съобщи за един загинал и двама ранени при украински обстрел на града, предаде БНР.

Като част от продължаващата кампания за борба с корупцията президентът Володимир Зеленски освободи от длъжност заместник-командира на украинската Национална гвардия Руслан Дзюб. Същевременно депутатите от управляващата партия "Слуга на народа" внесоха предложение в парламента за изменение на закона, съгласно който досега само цивилен можеше да стане министър на отбраната. Това проправя пътя към назначаването на поста на Кирило Буданов, който към момента е ръководител на Главното управление на разузнаването.


#войната в Украйна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници