БСП се чуди да влиза ли в коалиция за изборите

БСП се чуди да влиза ли в коалиция за изборите
Янаки Стоилов (л), Сергей Станишев (с) и Бойко Великов (д) дадоха пресконференция в централата на БСП. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

БСП още не е решила дали ще се яви самостоятелно или в коалиция на предстоящите парламентарни избори, заяво лидерът на партията Сергей Станишев.

По думите му трябва внимателно да се прецени дали самостоятелното явяване на социалистите няма да доведе до разпиляване на гласовете.

ГЕРБ не си прави илюзии за самостоятелен успех на изборите и залагат на разпиляване на протестния вот, каза още Станишев, цитиран от Дарик.

Частичните местни избори поставиха пред БСП въпроса дали на предстоящите парламентарни избори трябва да се явят отново в коалиция или самостоятелно, потвърди и секретарят на партията Бойко Великов.

„БСП след изборите не би се коалирала с ГЕРБ в едно бъдещо правителство на страната", категорично заяви той.

Социалистите допълниха, че не е въпрос на смелост, а на внимателна политическа преценка дали да се явят самостоятелно и какъв е психологическият ефект от явяването в коалиция.

Сергей Станишев пък посочи, че управляващите вече не си правят илюзии за самостоятелен кабинет след парламентарните избори.

„Стреснати са, паникьосани са и оттам идват всякакви техни непремерени, радикални и панически действия. Дори имаме сведения, че с някои от потенциалните коалиции се водят разговори буквално при формиране на листите ГЕРБ да имат своя квота. Ще си говорят предварително кои ще бъдат кандидатите в други коалиции, извън ГЕРБ", обясни той.

От БСП допълниха, че на този етап нямат предопределен партньор за след изборите.

#БСП #Сергей Станишев #ГЕРБ #избори #Бойко Великов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници