От декември билети за влак ще се купуват и със смс

От декември билети за влак ще се купуват и със смс
От следващата година БДЖ ще предлага билети и в интернет. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

От 8 декември билетите за влак ще могат да се купуват и чрез смс, като цената им остава непроменена, но пътниците ще бъдат таксувани допълнително за преноса на съобщението.

От следващата година БДЖ ще предлага билети и в интернет, информира БНТ.

Продажбата чрез текството съобщение първоначално ще стартира пилотно по една линия - София - Мездра, и след това, ако се окаже успешен проектът, ще бъде реализиран в цялата страна.

„Говорим само за пътнически и крайградски влакове, които са най-проблемни в снабдяване с билети на нашите пътници, уточни директорът „Маркетинг и продажби" в БДЖ Димитър Костадинов.

За да купи билет чрез съобщение, клиентът на БДЖ ще трябва да впише в него инициалите на първоначалната и крайната гара с тире между тях. За целта на всички гари ще има информационни табели с първоначалните знаци на гарите.

Системата ще дава информация за разписанието на влаковете, които предстои да тръгнат в следващите 25 минути по тази дестинация, и пътникът ще може да закупи билет, ако желае.

Веднага след това ще получи отговор с уникален код, който ще бъде проверяван от кондукторите чрез специално устройство. По този начин ще се избегнат измамите.

#БДЖ #влак #смс #съобщение #билети #интернет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници