Полицаи разказаха в съда за потресаващи наглости от страна на убиеца Георги Семерджиев

Полицаи разказаха в съда за потресаващи наглости от страна на убиеца Георги Семерджиев
A A+ A++ A

Полицаи застават пред съда по делото срещу Георги Семерджиев. Той е подсъдим за катастрофата на столичния булевард „Черни връх“, при която загинаха две млади жени. Сред органите на реда са служители, които са спирали Семерджиев за проверка.

Полицаят Александър Радев заяви пред магистратите от Софийския градски съд, че е спрял за проверка Семерджиев на 10 юни. Тогава тестът за наркотици показал, че е употребил амфетамин и метамфетамин.

„Не се случи задържането - избяга. Тръгна към автомобила си да си остави уж някакви предмети и по някакъв начин бутна вратата. Колата запали и изчезна.

Личната му карта остана в мен“, обясни Радев пред съда.

Заседанието по делото продължава.

„Ще ви дам и 5 000, и 10 000 евро само да приключим случая”. Това казал на полицая Евтим Евтимов Георги Семерджиев, когато бил спрян месец преди тежката катастрофа с жертви на бул. „Черни връх”.

Тогава пробата му с дрегер е показала наличие на амфетамин и метаамфетамин. Семерджиев обяснявал, че говори по телефона с различни началници на полицията. Това разказа пред Нова тв полицай Евтимов. Днес той даде показания пред съда по делото „Семерджиев”.

След предложението за подкуп, пътните полицаи спрели колата от движение и отнели книжката на Семерджиев на място.

#Георги Семерджиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Акценти

Анкета

Ще състави ли правителство?