Борисов: Ако президентът даде мандата на ДБ, все още има шанс за правителство (ВИДЕО)

Борисов: Ако президентът даде мандата на ДБ, все още има шанс за правителство (ВИДЕО)
Стоп кадър
A A+ A++ A

"Винаги съм бил обективен човек. Не мога да не отчета, че последния месец се действа правилно. Вежди Рашидов се срещна с Ердоган, президентът Радев също и темата за миграцията бе поставена. Не мога и да не кажа, че Бойко Рашков бе излъчен от Радев и тази вина трябва да се поеме", това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща с кмета на Ямбол относно миграционния натиск по границата.

"В случая съм оптимист. Преди две години имахме 0 миграционен натиск. Дължеше се на професионализма на българските граничари, личната ангажираност на президента Ердоган и на Урсула фон дер Лайен. Трябва да се справим с този проблем", каза още той.

"Тази седмица парламентът прие 5 закона и две решения. От тези 7 законодателни акта, 5 са внесени от ГЕРБ. Тези решения са много важни. Ние задължихме Министерски съвет да измени Плана за възстановяване и устойчивост и да гарантира бъдещето на ТЕЦ-овете в този район", това обяви депутатът от ГЕРБ и бивш министър на енергетиката Делян Добрев.

"Законопроектът за горивата. Преди 3-4 месеца горивата по бензиностанциите бяха 3,50 лв., сега са 2,50 лв. Приехме закон за изземване на свръхпечалбите на "Лукойл", с което ние ще вземем 70% от разликата, която им дава дерогацията. 70% от тази разлика ще влизат в държавен фонд и ще бъдат връщани на хората. Това са 2 млрд., разделено на 2 млн. шофьора. Всеки шофьор ще получи ваучер от 1000 лв.", каза още Добрев.

"Приехме закон, по който назначаваме основен управител на рафинерията "Лукойл", ако руснаците решат да ни саботират. Този закон е, за да не може никой да ни извива ръцете и да ни изнудва", обясни бившият министър на енергетиката.

"От както "Промяната" я няма, бензинът падна с 90 ст. Отивате на бензиностанцията и го проверявате. Нито войната е свършила, нито отношенията в света са се подобрили. Обещахме. Не е лев, но са 90 ст.", каза Борисов, цитиран от "24 часа".

#Бойко Борисов #ГЕРБ #трети мандат #ново правителство #ДБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »