Бойко Борисов поздрави ГЕРБ-СДС за гласуваната помощ за Украйна

Бойко Борисов поздрави ГЕРБ-СДС за гласуваната помощ за Украйна
A A+ A++ A

Поздравявам ПГ на ГЕРБ-СДС, че последователно и аргументирано успя да защити правилната българска позиция за предоставяне на военна и военно-техническа подкрепа за #Украйна, написа в профила си във фейсбук лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

По-рано в петък парламентът прие на второ четене Законопроекта за ратифициране на Споразумението между Министерството на отбраната на Република България и Министерството на отбраната на Украйна относно безвъзмездно предоставяне на въоръжение, техника и боеприпаси. Ратификацията на документа подкрепиха 166 народни представители, а 48 бяха "против". От "БСП за България" и от "Възраждане" призоваха да се отхвърли този договор и да не се ратифицира.

След като международната репутация на страната ни пострада сериозно от грешната и нерешителна външна политика на правителството на Кирил Петков, Асен Василев и Христо Иванов, днес 48-то Народно събрание, по инициатива на ПГ на ГЕРБ-СДС, ратифицира окончателно споразумението за предоставяне на военна подкрепа на Украйна, посочва в поста си Борисов. Така, според него, България е станала част от съпричастността на цивилизования демократичен западен свят с украинския народ, станал жертва на руската агресия, пише лидерът на ГЕРБ.

Но най-вече човешкото ни достойнство ръководи действията ни в този момент от историята, когато различаваме само добро и зло, подчертава лидерът на ГЕРБ. България категорично избра, завършва поста си Борисов.

#Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"