НА ЖИВО Депутатите започват работа с гласуването на важни законопроекти

НА ЖИВО Депутатите започват работа с гласуването на важни законопроекти
A A+ A++ A

Народното събрание ще гласува на първо четене промени в Закона за лечебните заведения, предвижда първа точка от проектопрограмата за работа на депутатите тази седмица, публикувана на интернет страницата на парламента. Очаква се още народните представители да гласуват на първо четене промени в Закона за хората с увреждания, Кодекса за застраховането, както и в Закона за пазарите на финансови инструменти.

На второ четене се предвижда парламентът да обсъди общ Законопроект за изменение и допълнение на Закона за устройство на територията, промени в Закона за специалните разузнавателни средства, Закона за кадастъра и имотния регистър и Закона за държавните резерви и военновременните запаси.

Предвидено е и изслушване на служебния министър на енергетиката Росен Христов относно Споразумение за достъп до терминали за втечнен природен газ и газопреносната мрежа на Република Турция, сключено между "Булгаргаз" ЕАД и турския газопреносен оператор - Боташ А. С. (BOTAS) на 3 януари 2023 г. в гр. София.

Като точка първа от предложения дневен за четвъртък е първото четене на промените в Закона за медиацията. Очаква се тогава депутатите да продължат с разискванията на първо четене на промените в Гражданския процесуален кодекс. Второто гласуване на промените в Закона за енергетиката, е предвидено като точка трета от предложения дневен ред за четвъртък. В проекта на програма за този ден е и второто гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за административното регулиране на икономическите дейности, свързани с нефт и продукти от нефтен произход и на Законопроекта за компенсиране на разходите на потребителите на моторни горива.

В предложения дневен ред за този ден е и проект на решение за възлагане на Министерския съвет за провеждане на преговори с правителството на САЩ относно сключването на Междуправителствено споразумение за изграждане на нова ядрена мощност в Атомната електроцентрала „Козлодуй“ с технология AP1000. Вносители на проекторешението са Делян Добрев от ГЕРБ-СДС и група народни представители. Очаква се в този ден депутатите да обсъдят на първо четене промени в Закона за електронното управление.

Изборът на постоянните делегации на Народното събрание в международни организации е точка първа от предложения дневен ред за работа на депутатите в петък. За тогава е предвидено и разискването на две проекторешения за преразглеждане на Националния план за възстановяване и устойчивост.

Първият проект на решение е за задължаване на Министерския съвет да предприеме всички необходими действия за съставяне на нов Национален план за възстановяване и устойчивост. Той е с вносители Костадин Костадинов, председател на "Възраждане", и група народни представители. Вторият проект на решение е за задължаване на Министерския съвет да промени Плана за възстановяване и устойчивост в частта за енергетика и е с вносители Делян Добрев от ГЕРБ-СДС и група народни представители. Предвидено е време и за редовен парламентарен контрол.

#депутати

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници