Сидеров: Двама от обвиняемите по делото за радикален ислям са от ГЕРБ

Сидеров: Двама от обвиняемите по делото за радикален ислям са от ГЕРБ
Третото заседание по делото за радикален ислям, което се гледа в Окръжния съд в Пазарджик, беше съпроводено от шествие на няколко националистически организации. Снимка: Дарик
A A+ A++ A

Лидерът на крайнодясната „Атака“ Волен Сидеров обяви, че има информация, че двама от обвиняемите по делото за радикален ислям в Пазарджик са членове на ГЕРБ.

По думите на Сидеров двама от подсъдимите по делото – семейство Горелски, са членове на управляващата партия ГЕРБ, предаде Дарик радио.

„Всеки митинг е събуждане. Българите трябва да се събудят и да реагират, когато в техния град се строи джамия, те да излязат и да кажат, че не искат джамия, защото нямат мюсюлмани. Когато по този начин, както в Пазарджик, хора с бели роби крещят „Аллах е велик“ и всяват ненавист, гражданите трябва да кажат, че това нещо няма да го има. Ние, националистите, даваме пример за това как трябва да се действа. Това е наш граждански дълг, това съм го правил и преди да направя партия „Атака“, заяви той на митинга пред сградата на Окръжния съд в Пазарджик.

„Нормално е онези политически формации и организации, които милеят за България и не са съгласни с това една група забулени с чаршафи да ни проповядват радикален ислям и да ни обясняват, че България трябва да се управлява по законите на Шериата, днес да са тук“, каза от трибуната и лидерът на ВМРО-БНД Красимир Каракачанов.

Каракачанов се обяви в защита на българския съд с думите: „Защото два пъти циганите с големите бради идваха, а целта им беше да стресират, да респектират работата на българския съд. Тези съдии са нормални хора и те имат семейства, имат деца, знаейки какво правят ислямските фундаменталисти, се страхуват. Искаме да им покажем, че има и други хора, които са в тяхна защита, да им осигурим едно самочувствие, на базата на което и на базата най-вече на закона, да вземат своите справедливи решения спрямо тези ислямисти“.

#Атака #Волен Сидеров #радикален ислям #Пазарджик #ГЕРБ #ВМРО-БНД #Красимир Каракачанов #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници