Консулът ни в Ниш зове българите: Не ходете в Пирот на пазар!

Консулът ни в Ниш зове българите: Не ходете в Пирот на пазар!
A A+ A++ A

Ако българи са имали намерение да използват празничните дни за посещение на Пирот, да променят плановете си, опасно е. Това призова генералният консул на страната ни в Ниш Димитър Цанев. Причината - обявеното извънредно положение след дерайлиралия влак с амоняк.

"Внимателно се подхожда към дерайлиралия вагон, тъй като не е ясно дали течът на газа е овладян. Доколкото имаме информация, той е паднал в реката, което води до изтичане на газ и във водата, а това ще нанесе поражения и върху флората и фауната.

Извънредното положение остава. То е до края на 26 декември. Местните власти се надяват, че облакът амоняк ще се разнесе следствие на вятъра, който се очаква, но към момента все още има остатъци в атмосферата. Поради това и ние отправяме призив към нашите съграждани, които са планирали да посетят Пирот в почивните дни, да се въздържат, тъй като има опасност да пострадат." Това заяви пред bTV генералният консул на България в Ниш Димитър Цанев.

"За щастие, няма пострадали български граждани. От намиращите се в момента в болница има един-два случая с по-тежко състояние, но доколкото имам информация, няма опасност за техния живот", добави той.

"На хората е забранено да излизат, отменени са занятията в училищата. Отправени са препоръки да се стои вкъщи и при възможност хората да уплътнят своите прозорци, за да не влиза въздух отвън", разясни той извънредното положение в Пирот.

По късно от МВнР информираха, че петима българи са били прегледани след инцидента в местна болница и са освободени. Няма пострадали наши сънародници.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници