Пухкава и вкусна коледна баница, ето как

Пухкава и вкусна коледна баница, ето как
A A+ A++ A

Свикнали сме на Коледа да поднасяме на трапезите си вкусна, топла и ухаеща на спомени баница. Цялото семейство се събираме около софрата и нямаме търпение да опитаме от вкуса на нашенската баница, която не може да се сравни с нищо друго.

Ако тази Коледа сте решили сами да се заемете с направата на кулинарното изкушение, може да следвате тази рецепта. Не само, че е лесна за изпълнение, но и накрая баницата става още по-пухкава и вкусна.

Ето и какви продукти се използват за нея:

• кори за баница - 1 пакет (500 г);

• мазнина - 150 мл олио и масло 50х50;

• яйца - 5 бр.;

• кисело мляко - 1 кофичка 400 г;

• бакпулвер - 1 бр.;

• сирене - 300 г (може и повече, ако обичате).

Начин на приготвяне:

Пригответе си купа, в която да разбиете яйцата. Към тях се добавя бакпулвер, кисело мляко и се разбърква. Сиренето се натрошава в отделен съд. Маслото и олиото се смесват, като преди това маслото се разтопява.

Идва ред на намазването на корите с олио и масло. Мажете ги две по две. Всяка двойка кора се посипва с плънка и се поръсва с натрошено сирене. Навива се на руло. Рулата се подреждат в тава под формата на охлюв.

Ако накрая остане част от плънката, се посипва върху баницата. Тавата се слага в предварително загрята фурна на 180 градуса. Баницата се пече около 40 – 45 минути. Когато хване златист загар, може да я вадите от фурната.

Ако желаете да е по-хрупкава, не я пръскайте с вода и не я задушавайте с кърпа.

Да ви е вкусно!

#Баница #Коледа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници