Полицайката Симона Радева се появи в съда

Полицайката Симона Радева се появи в съда
A A+ A++ A

Бившата полицайка Симона Радева дойде в Софийския градски съд, където трябва да даде показания по делото срещу Георги Семерджиев. Тя влезе, без да каже нищо пред медиите. Делото започна в 15 часа. Бившият футболист е обвинен в убийството на 2 момичета при катастрофа на столичния бул. "Черни връх", станала на 5 юли.

Семерджиев е карал дрогиран, а след катастрофата избяга. В джипа, с който уби момичетата, останали ключовете за дома му. Затова се обадил по телефона на Симона Радева, по това време полицай в столичното 1 РУ, и тя му донесла стълба, с която той влязъл в дома си, твърдят от прокуратурата.

Радева беше дисциплинарно уволнена от МВР. В прокуратурата има досъдебно производство за полицейския чадър, който е бил разпънат над Семерджиев. Засега няма обвинени. Междувременно в МВР се водят над 40 дисциплинарни производства, предаде "24 часа".

Може би ако имаше секунда-секунда и половина разлика във времето, нямаше да си говорим. Това каза пред Софийския градски съд Иван Овчаров, таксиметровият шофьор, ударен от Георги Семерджиев секунди, преди бившият футболист да убие двете момичета в катастрофа на 5 юли в София.

"Всичко започна на бул. "Черни връх", кръстовището при хотел "Хемус" . Чаках на червен светофар, за да завия към бившия Сити център. Имам навика да се оглеждам.

Това са 2-3 секунди, затова тръгнах на зелено. В следващия момент се получи зверски удар, не видях нито кола, нито нищо. При тази скорост, която се твърди, той се е движел - с 46 метра в секунда, няма и как да видя", каза Овчаров.

Уточни, че идвал от бул. "Черни връх", посока центъра, но тръгнал да завива на ляво.

"Просто усетих зверски удар, не мога да твърдя, че е имало хора на платното", каза Овчаров.

Посочи, че не е виждал сигнални лампи, с каквито се твърди, че е карал Семерджиев. Не чул и спирачки.

Първият спомен на мъжа е, че някой отворил задната задната врата и прекъснал веригата, за да не стане избухване, тъй като колата е метанова.

Обясни, че не е стигал до болница. Преценил, че няма нужда.

Разпитан бе и Адалберт Кръстев - прокурор от Софийска военно-окръжна прокуратура. Минал покрай катастрофата минути след нея.

"Беше след 23 часа, долкото си спомням. Карах по бул. "Черни Връх", посока центъра. С мен бяха мой приятел и съпругата ми. Когато слизах по булеварда, че чу много голям трясък. Обърнах внимание, защото си говорех с двамата в колата. Спрях, помислих, че е бомба, че има взрив. Не си помислих, че може да е катастрофа", каза той.

След няколко минути видях, че идва патрулен автомобил и слязох надолу. Половината от колата беше на трамвайната линия, другата половина беше в една уличка, посочи обвинителят, който е само свидетел по делото. Не каза, че говори за колата на Семерджиев.

Видял и таксиметровата кола, отишъл при таксиметровия шофьор. Очаквал да е с по-тежки рани. Попитал шофьора какво е станало.

"Нали минах на зелено", питал шофьора. И се чудел какво е станало. За учудване на Кръстев, той почнал да си чисти колата от стъклата.

Кръстев описа и детайли от травмите на двете момичета. Обясни, че покрил телата на момичетата. И се възмути, че много хора снимали, но никой не помагал.

Отишъл до колата на Семерджиев. Там видял личната карта на Семерджиев. Кръстев каза, че е останал до идването на дежурния прокурор. Човекът, който казал на разследващите "тръгнаха натам", изчезнал. Кръстев не видял мъжът да е дал показания. Смята обаче, че би могъл да го познае.

Обясни, че дежурният прокурор от СДВР казал, че това е Георги Семерджиев.

#Георги Семерджиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай