Борисов: Вадим от джоба на данъкоплатеца, за да плащаме чужди борчове

Борисов: Вадим от джоба на данъкоплатеца, за да плащаме чужди борчове
Министър-председателят присъства на церемонията по откриването на разширените хангари на „Луфтханза Техник София" ООД. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Вадим от джоба на българския данъкоплатец, за да плащаме предишни борчове, обяви премиерът Бойко Борисов на Летище София.

Министър-председателят присъства на церемонията по откриването на разширените хангари на „Луфтханза Техник София" ООД, предаде БГНЕС.

През 2011 г. и 2012 г. дружеството добави към своите две високотехнологични линии за обслужване на самолети още три, с което направи съоръжението едно от най-големите и модерни в Европа. Откритите работни места са над 600, отбелязват от правителствената пресслужба.

„Да не забравяме, че когато се намираме на аерогарата, че не така са се отнасяли предишните правителства. „Балкан" беше така приватизиран, че платихме десетки милиони и след това летищата бяха дадени на концесия," подчерта още премиерът.

По думите му, две поредни правителства са били ангажирани със строителството на аерогара София, а накрая кабинетът „Борисов" трябвало да плати 43 млн. щатски долара за „некадърната им работа". Премиерът обаче пропусна да уточни за какво трябва да се дадат тези средства.

„Трябва да извадим от джоба на българския данъкоплатец, за да платим предишните борчове," обобщи Бойко Борисов.

Той припомни няколкото ремонта на покрива на Терминал 2 на Летище София.

„Проблемът е, че бързайки за изборите, така са ремонтирали Летище Пловдив, че тече. Но договорът така е направен, че пак с пари от данъкоплатците трябва да я ремонтираме," посочи още Бойко Борисов.

Според него, единственото радостно нещо е, че все повече български инженери, завършили в чужбина вече ще идват в София.

„Най-сетне в България идват инвеститори, които създават работни места, а не изнасят парите извън България, както досега," посочи Бойко Борисов.

Той заяви, че вместо да даваме пари за майки, за деца, болници и поликлиники, 43 млн. долара ще заминат заради калпавото управление и „няма мърдане, трябва да ги платим".

Във връзка с критиките от страна на опозицията, Бойко Борисов коментира, че „просто няма какво друго да говорят".

„Ако трябва да обясняват това, което са вършили, трябва с месеци да се обясняват," коментира премиерът и изброи „колко пари имаме да плащаме на базата на глупостите, които са направени".

„Миналата година платихме 300 млн. за хеликоптерите. Сега нещата са дотам стигнали, че от 2005 г. влаковете ние трябва да ги плащаме – 300 милиона. 100 милиона трябва да платим за пистата, трябва да платим 500 милиона кредита, който са взели за АЕЦ „Белене". Смятате ли колко стават. Плюс, което БДЖ има 800 милиона задължения, защото 20 години е управлявано калпаво," изреди Бойко Борисов.

#„Луфтханза Техник София" #Бойко Борисов #премиер на България #летище София #Терминал 2 #Летище Пловдив

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници