Катар 2022: Франция без Бензема на финала

Катар 2022: Франция без Бензема на финала
Фейсбук/Карим Бензема
A A+ A++ A

Карим Бензема няма да направи завръщане в състава на Франция за финала на световното първенство срещу Аржентина. Това потвърди селекционерът на „петлите“ Дидие Дешан. Бензема получи контузия преди мондиала и се прибра в Мадрид, но не бе изваден от състава на Франция. Той вече е възстановен и може да играе, а в последните дни се появиха информации, че може да се върне в Катар за финала. В петък обаче френски медии съобщиха, че има напрежение между Дешан и Бензема, а самият нападател ги засили с публикация с текст „Не ме интересува“ в Инстаграм.

На пресконференцията преди финала Дешан заяви, че ще разчита на 24-мата играчи, които има.

„Някои футболисти са контузени. Карим Бензема е един от тях, Люка Ернандес се контузи в първия мач. От този момент нататък имам 24-ма футболисти и те са на разположение за този мач. Не мисля, че е честно към тези играчи да ме питате за футболист, който не е тук. Не зависи от мен кой ще дойде да гледа мача, бивши играчи или контузени играчи, фокусирам се върху футболистите, които са на мое разположение. Така че се концентрирам върху тези 24, с които разполагам за утре“, каза Дешан.

Селекционерът все още не знае точно на кои играчи ще може да разчита, тъй като французите бяха ударени от вирус. Адриен Рабио и Дайот Упамекано пропуснаха полуфинала с Мароко заради вирус, а след тях се разболяха Рафаел Варан, Ибрахима Конате и Кингсли Коман.

„Опитваме се да направим така, че да сме спокойни и фокусирани. Взимаме предпазни мерки и се опитваме да се приспособим към ситуацията. Предпочитаме да не трябваше да мислим за това, но гледаме да се справим по възможно най-добрия начин“, каза Дешан.

Болните играчи са изолирани в хотелските стаи, а във френския тим са взели мерки за социална дистанция по подобие на тези от пандемията от коронавирус, напомня "Телеграф".



Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници