Катар 2022: Аутсайдерът Коста Рика със сензационна победа! Удариха Япония

Катар 2022: Аутсайдерът Коста Рика със сензационна победа! Удариха  Япония
FB/FIFA
A A+ A++ A

Аутсайдерът Коста Рика победи Япония с 1:0 и завърза интригата в група „Е“ на Мондиал 2022. „Тикос“, които загубиха с 0:7 от Испания в първия си мач, предимно се защитаваха през целия мач и нанесоха своя удар десет минути преди края на редовното време.

Първото полувреме протече изключително скучно и без никакви опасности пред двете врати. Втората част започна с два важни намеси на костариканския вратар Кейлор Навас, който парира удари на Хидемаса Морита и Такума Асано.

В 81-ата минута Япония направи грешка при изнасянето на топката от защитата и тя попадна в Кейшър Фулър. Той стреля фалцово от границата на наказателното поле. Вратарят Шуичи Гонда докосна топката с върха на пръстите си, но не успя да спре полета ѝ към мрежата.

Пет минути по-късно съдията Майкъл Оливър подмина претенции за дузпа от страна на японците. В 88-ата минута Навас с нова добра намеса парира удар на Камада. Последва разбъркване в наказателното поле, но защитата на Коста Рика успя да изчисти.

Така Коста Рика спечели първата си победа на световно първенство от осем години и събра актив от три точки. С толкова са още Япония и Испания. Германия за момента е без спечелен актив, а по-късно тази вечер се изправя срещу „червените фурии“.

В последните мачове от група „Е“, които ще се играят на 1 декември (четвъртък) от 21:00 часа, Япония среща Испания, а Коста Рика ще мери сили с германските национали, съобщава БЛИЦ.СПОРТ.


Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »