Говорителката на МВР - Варна не била уволнена

Говорителката на МВР - Варна не била уволнена
Вътрешният министър заяви, че трябва да бъдат спазени всички процедури, които са залегнали в закона за МВР. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Говорителката на ОДМВР – Варна Калинка Пенчева все още не е уволнена, тъй като не е приключило дисциплинарното производство срещу нея, каза министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

В четвъртък стана ясно, че Пенчева ще бъде освободена с решение на премиера Бойко Борисов, след като в продължение на години тя е заплашвала и унижавала граждани и журналисти в морската столица.

Според Цветанов имало достатъчно доказателства, за да се предположи уволнение, но той искал да приключи проверката, предаде БГНЕС.

„Постъпката е недопустима за говорител на МВР, това поведение може да провокира агресия", заяви Цветанов.

Вътрешният министър обясни, че трябва да бъдат спазени всички процедури, които са залегнали в закона за МВР и правилника за приложението на самия закона.

Уволнението дойде само ден след като Боян Максимов, който преди време публикува снимка в социалната мрежа на спящи полицаи в патрулка, заяви че МВР-Варна го е нарекло селски глупак.

„Преди няколко месеца направих една снимка, за която, както вече навярно много вече са чели, съм започнал и да съжалявам. Направих снимката, може би наистина от глупост, както вчера казаха от пресцентъра на МВР. След снощи това, което казаха по мой адрес, останах с убеждението, че не живея в тази държава, в която трябва да е", разказа тогава Максимов.

„Госпожата Калинка Пенчева, която е официално лица на полицията за Варна каза едни що-годе неприятни думи за мен, за които аз ще се консултирам с адвокат. Тя ме нарече селски глупак. Пред време премиерът дойде тук във Варна и каза, че тук е едно село, сега съм и аз селски глупак", каза Боян.

#министър на вътрешните работи #Цветан Цветанов #Калинка Пенчева #ОДМВР – Варна #говорител #Коста Базитов #Пламен Манушев #областен управител #Данчо Симеонов #министър-председател #уволнение #област Варна #Бойко Борисов #Варна #Боян Максимов #снимка #глупак

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници