2-годишното малтретирано от родители дете почина

2-годишното малтретирано от родители дете почина
Причината за смъртта е тежката черепно-мозъчна травма, като от залежаването момиченцето е получило и застойна пневмония. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Двегодишното момиченце, което бе жестоко пребито от 21-годишната му майка и 30-годишния му пастрок на 21 октомври, е починало в болницата в Търговище, въпреки усилията на лекарите да го спасят, съобщиха от полицията в града.

Детето, което е от село Голямо Ново, бе настанено в областната болница в безпомощно състояние и с наранявания в областта на главата.

Пет дни то бе в кома, но лекарите не успяха да го спасят. Съдебният лекар д-р Владимир Горанов уточни, че причината за смъртта е тежката черепно-мозъчна травма, като от залежаването момиченцето е получило и застойна пневмония.

След инцидента майката Зоя бе задържана за 72 часа и привлечена като обвиняема за извършено престъпление, но в четвъртък мярката й за неотклонение е била променена в „подписка".

При първоначалните разпити тя признала, че е удряла детето с шамари по дупето и по главата. Момиченцето е било удряно и от мъжа, с когото майката живеела от около две седмици.

През декември 2010 г. 46-годишният Радослав Василев от луковитското село Торос уби осемгодишната си доведена дъщеря Нина. Дeтето бе ударено с твърд предмет по главата и почина на място.

Василев бе осъден на пет месеца затвор, но не излежа нито ден, тъй като от присъдата му бяха приспаднати дните, прекарани в ареста.

#Зоя #майка #Търговище #побой #Голямо Ново #домашно насилие #опасност за живота #кома #д-р Иван Светулков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници