И бащата на издирвания Сашо от Перник смята, че детето е отвлечено, доброволците спират мащабното издирване

И бащата на издирвания Сашо от Перник смята, че детето е отвлечено, доброволците спират мащабното издирване
Община Перник
A A+ A++ A

Седми ден продължава издирването на 12-годишния Сашко от Перник, но от детето няма и следа. Доброволците ще търсят детето и в София, определени са сборни пунктове в „Люлин“, „Горна баня“ и „Овча купел“.

Според бащата Александър Цветанов синът му е отвлечен. „Не мога да бъда абсолютно сигурен, но познавайки детето, не допускам, че той просто ей така би се загубил в гората. Чувството ми като баща е, че той се държи някъде против неговата воля”, каза бащата пред Нова телевизия.

Съмнението, че детето е отвлечено, надделява и у доброволците, които търсят Сащко. Те подозират, че получават и грешни сигнали от бащата. "Всички имат подозрения. Версиите са много - че бащата го укрива, има версии, че е отвлечен от майката”, сподели доброволецът Румен Стефанов.

Майката на Сашко - Радостина Цветанова, е призована от българското разследване на разпит като свидетел.

Обяснения пред разследващите е давал и бащата - в качеството му на свидетел. Припомняме, че детето изчезна на 11 ноември в гористата местност над Профилакториума в миньорския град.

Междувременно стна ясно, че спира мащабното претърсване за изчезналия Александър. Акцията на полицията продължава, но повече няма да бъдат организирани огромен брой доброволци по различни маршрути. Това каза Станислав Фердов, председател на БСС, който организира акции по изидриването на изчезналия Александър, предаде НОВА.

Полицията все още не е попаднала на следа от момчето. Детето изчезна на 11-и ноември в гористата местност над Профилакториума в миньорския град.

Вече няколко денонощия полиция, доброволци, планински спасители и кучета търсят детето, което е с тежка форма на аутизъм. В издирването се включиха и мотористи. Продължават и обиколките с хеликоптер над Перник.


#Сашо от Перник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници