Перник на крак! Издирват момченце с аутизъм, няма и следа от него

Перник на крак! Издирват момченце с аутизъм, няма и следа от него
A A+ A++ A

Близки, познати и полиция издирват момче с аутизъм, изчезнало в Перник, от петък следобед. Дирите на малкия Александър се губят в района на Профилакториума в града, съобщиха от общината в профила си във Фейсбук. Детенцето е облечено със сив суичър, носи със себе си розова плюшена играчка. Местните власти призоваваха всеки, който има информация или е видял момчето, да се свърже с полицията в града.

В Перник се събраха много доброволци, които помагат на полицаите в издирването на момчето, но засега без успех. С падането на нощта търсенето ставаше все по-трудно и все по-опасно за детето.

"Бащата на изгубеното детенце ми се обади. Момчето се губи около 16.00 часа. Двамата са били на разходка. След като се качва в колата си, за да я обърне, установява, че детето го няма. Детето е хиперактивно. Огромният проблем е, че не се знае в каква посока е тръгнало. Вариантите са два - единият е да е тръгнало в гората, другият е да се е насочило към центъра на града", сподели един от доброволците.

"До момента, заедно с доброволци, сме минали по 13-14 километра в гората, пеша по пътеки, с фенери, има добра организация от страна на полицията, но към момента резултат няма", допълва друг участник в издирването.

"Борова гора, има писта от едната страна, от другата страна има хижа, пълно е с хора, търсят го навсякъде", коментира трети доброволец.

Кметът на Перник Станислав Владимиров обясни, че се обхожда огромен периметър. Всички служби са на терен, заедно с полицейски кучета, термокамери и дрон.

Към този час няма и следа от малкия Александър. Продължава спасителната операция по издирването на детето, съобщава БНР.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници