ГДБОП активира "Амбър Алърт" за изчезналия Сашко от Перник

ГДБОП активира "Амбър Алърт" за изчезналия Сашко от Перник
Община Перник
A A+ A++ A

Активираха системата "Амбър Алърт" за изчезването на 12-годишния Александър от Перник. За издирването на детето са уведомени всички потребители на Фейсбук и Инстаграм в радиус до 200 километра от мястото на изчезването му. Публикацията е и на аглийски, като има освен снимка на малкия Сашко и линк с информация на български.

Сега, т. нар. "Амбър Алърт" беше активирана от ГДБОП.

През 2018 година България една от първите държави в региона и 15-а в света, която въведе системата за уведомление за изчезнали деца.

Системата е създадена след тежък случай на отвлечено дете в САЩ през 1996 година, а във Фейсбук е внедрена през 2016 година.

Сега се ползва за първи път у нас.

Акцията по издирването на Александър продължава и през нощта.Във Фейсбук групата на доброволците "Да намерим Сашко" беше отправен и апел към хората, които издирват детето, да не се качват на Профилакториума.

Причината - там са Специалните части и доброволците биха попречили. А след полунощ се препоръчва доброволци да не ходят в областта на централния градски парк, защото полицията ще търси с термокамери и ако има хора ще възпрепятстват процеса, предава БНР.


Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Акценти