Кметът на Карлово иска помощ от МЗХ за "безплатните" дърва

Кметът на Карлово иска помощ от МЗХ за "безплатните" дърва
БНР
A A+ A++ A

Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов поиска от Министерство на земеделието да създаде организация за безплатно рязане и транспорт на дървата, събрани след наводнението в селата Богдан, Каравелово и Слатина.

В писмо до министър Явор Гечев кметът припомня, че съгласно заповед на министъра и решение на Общинския съвет на община Карлово на всяко засегнато от наводнението домакинство трябва да бъдат предоставени безвъзмездно по 5 куб. метра дърва за огрев. Дървата бяха събрани при разчистването на засегнатите населени места и складирани в специално определени за целта временни депа в селата Богдан, Каравелово и Слатина, предаде БНР.

През последните дни беше създадена организация всички желаещи да получават полагащите им се дърва, но общината няма капацитет да осигури нарязването и транспортирането им до къщите, пише Кабаиванов.

Припомняме, че след като медиите показаха как хората плащат за транспортирането и нарязването на обещаните безплатни дърва, министърът на земеделието Явор Гечев заяви, че ще окаже необходимата помощ, за да могат жителите на засегнатите села да получат безвъзмездно обещаните количества преди очакваното застудяване.


#безплатни дърва #МЗХ #Карловско #Карлово #наводнени села

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници