Кирил Петков при президента: Държим на 16 политики

Кирил Петков при президента: Държим на 16 политики
A A+ A++ A

Напълно съм съгласен, че не може да има правителство на всяка цена чрез задкулисни договорки, но държа да има конструктивен, открит, ефективен диалог.

Това заяви президентът Румен Радев в началото на консултациите с "Продължаваме промяната".

"Избирателите не заложиха само на една политическа сила. Това е знак, че е нужен диалог, усилия за намиране на ефективни решения. Не само поредните избори. Да изчерпим до край всички възможни опции за съставяне на правителство", каза Радев.

Той попита "Продължаваме промяната" дали биха подкрепили първия мандат на ГЕРБ и ако се стигне до втори мандат около какви идеи биха търсили подкрепа. Попита и и как виждат приоритетите в работата на парламента.

Снимка БТА

Радев изтъкна, че от ГЕРБ вече са заявили, че като не получат подкрепа от "Продължаваме промяната" и те няма да ги подкрепят за втория мандат.

"Виждате ли някакъв друг шанс или отиваме на предсрочни избори", попита той.

Кирил Петков отговори, че от партията са заявили 16 политики, свързани с подпомагането на българските семейства, на бизнеса, по законите, свързани с плана за възстановяване и развитие, съдебната реформа.

"Спазваме си обещанията. Ще говорим с мандатоносителя на първия мандат за политиките, но няма да подкрепим първия манат, това би биило измятане от обещанията", каза Петков.

След края на срещата Асен Василев заяви, че е призовал президента служебното правителство да внесе бюджет, за да могат да се изпълнят политиките в помощ на бизнеса и на хората.

#консултации #политически консултации

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници