Посланикът ни в САЩ: След копието Русия ли ще вървим или ще последваме оригинала - Запада

Посланикът ни в САЩ: След копието Русия ли ще вървим или ще последваме оригинала - Запада
A A+ A++ A

Посланикът ни в САЩ - Георги Панайотов, публикува интересен пост на стената си във Фейсбук. Естествено, пак иде реч за избора, който България трябва най-сетне да направи и да се ориентира на Запад - към развитата цивилизация или на Изток - към изостанала Русия.

ЕТО КАКВО НАПИСА ПОСЛАНИКЪТ НА БЪЛГАРИЯ В САЩ:

Не ми е по сърце есента, но е красива. И може би точно тази красота ми обърна внимание, че става нещо грозно - избуява болното, вредно и продажно безумие, любовта към българщината и България да се приравняват с любов към Русия!!! Безумие, зад което стои или безмерна глупост или жалка продажност. Трети вариант няма!

Княз Борис I взима решение да приеме Християнската вяра, за да равнопостави България (тогава могъща държава) с европейските държави и да прекъсне международната и културна изолация на България от Европа. Затова е велик княз Борис I, защото е искал да приобщи България към развитието на европейската материална и духовна култура! Мъдър е бил българският владетел, както за християнството, така и за азбуката. Българската азбука!

Безумците мълчат за факта, че руският император Петър I модернизира Русия и я превръща в една от водещите европейски сили именно защото копира европейския модел и европейския начин на живот! Той налага реформи в руската държава и промени в обществения живот след продължително пътешествие в Западна Европа!

Русия постоянно се опитва да копира Европа, а и Америка.

Ние подир изкривеното копие ли ще вървим или най-накрая ще последваме оригинала?

#георги панайотов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници