„Ню Йорк таймс": Брахими обяви временно примирие в Сирия, но съмненията остават

„Ню Йорк таймс": Брахими обяви временно примирие в Сирия, но съмненията остават
Лахдар Брахими обяви в сряда временно примирие между двете страни в конфликта по време на честванията на главния мюсюлмански празник. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Въпреки обявеното примирие от пратеника на ООН и Арабската лига Лaхдар Брахими между сирийския президент Башар ал-Асад и бунтовниците по време на Курбан Байрам, напрежението остава, коментира „Ню Йорк таймс".

Лахдар Брахими обяви в сряда временно примирие между двете страни в конфликта по време на честванията на главния мюсюлмански празник, но многобройните аспекти на плана, които изискват самоинициативност, повдигат въпроса дали планът ще доведе до затихване на насилието, коментира „Ню Йорк таймс", цитиран от информационна агенция „Фокус".

Несигурна е времевата рамка за временното спиране на бойните действия по време на празненствата по случай Курбан Байрам, които за по-голямата част от мюсюлманския свят се очакват да стартират в петък, се казва в материала на „Ню Йорк таймс".

Празненствата според различните нации и разклонения на религията продължават от един до пет дни, така че не е ясно колко точно ще продължи примирието, коментира още изданието.

Според „Ню Йорк таймс" на още по-базисно ниво не е ясно кой точно от враждуващите страни ще го спазва.

Сирийска държавна телевизия обяви, че Дамаск изследва предложението и ще направи изявление в четвъртък, а различни лидери на бунтовнически фракции разпространиха изявления, в които изразяват съмнение, че примирието ще се състои.

#„Ню Йорк таймс" #Сирия #Башар ал-Асад #бунтовници #примирие #Курбан байрам #примирие #ООН #Арабска лига

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници