МВР министърът разкри как Семерджиев е успял да избяга от полицаите след катастрофата

МВР министърът разкри как Семерджиев е успял да избяга от полицаите след катастрофата
A A+ A++ A

Рокадите в МВР не са свързани изцяло със случая „Семерджиев”. Това коментира пред NOVA вътрешният министър Иван Демерджиев, който уточни още, че са се „натрупали много инциденти”. Той допълни, че предложенията за хората, които да бъдат сменени, са дошли от професионалното ръководство на СДВР. Вчера стана ясно, че рокади има във Второ, Трето, Четвърто, Пето, Шесто, Седмо и Осмо РУ при СДВР.

Демерджиев уточни, че няма данни отстранените полицейски шефове да са разпъвали „чадър” върху някого.

„Проверката е много обемна. Бяха проверявани двама служители, после станаха 40. Разгърнахме проверката и на по-високо ниво - по отношение на ръководните кадри. Въведохме принципа да се търси отговорност от извършилия нарушение”, каза още министърът.

Той коментира и как самията Георги Семерджиев е успял да избяга от полицаите веднага след тежката катастрофа в София, при която загинаха две млади момичета.

„Има едно доста нелепо обяснение - имал накити, които пречили да му бъдат сложени белезниците. Докато свалял тези накити от ръцете си, успял да се измъкне. Мисля, че бяха двама служители, които са го подгонили, уточни Демерджиев и допълни, че целият низ от събития не му звучи реалистично.

#Семерджиев #МВР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници