Експертиза показва, че Семерджиев е шофирал със 166 км/ч

Експертиза показва, че Семерджиев е шофирал със 166 км/ч
A A+ A++ A

Георги Семерджиев е шофирал със 166 км/ч по време на катастрофата на столичния булевард „Черни връх“, в която загинаха две млади жени. Това показва една от експертизите, съобщи за Нова телевизия говорителят на главния прокурор Сийка Милева. Тя е поне три пъти над разрешената. 

„От изготвената тройна автотехническа експертиза е установено, че Семерджиев е управлявал с фаталните 166 км/ч, преминал е на червен светофар и е причинил смъртта на две млади жени, обясни Милева. 

Очакват се скоро и заключенията на останалите експертизи. По случая са разпитани 169 свидетели, които пряко или косвено са спомогнали за разкриване на обективната истина. 

В градската прокуратура е образувано и ново дело - срещу полицаите, разпъвали чадър над Семерджиев. „СГП отдели материали от образуваното досъдебно производство за ПТП и образувано ново досъдебно производство за търговия с влияние и от служители от МВР, които са нарушили служебните си задължение, заяви още Милева пред Нова телевизия. „Възложено е на следствието, ще изискат проверката от Инспектората на МВР“.

Проверката на Инспектората на МВР установи над 40 служители на реда, разпъвали чадър над Семерджиев, основно пътни полицаи. Трима от тях на ръководни постове - началници на групи и на сектори. 

Имал ли е Семерджиев протекции и на по-високо ниво?

Според криминалиста Иван Савов Семерджиев е имал протекции и на по-високо ниво. „В средите се знае, че е пласирал наркотици за Таки. По тази линия очевидно е и разработван и е давал информация на службите. Вероятно по тази линия е правена тази пелена, за да си прави своеволия. Срамота е да операт пешкира хората на ниско ниво. Няма как да бъде пуснато лицето с административна мярка, без да им е било казано, коментира Савов.

Дисциплинарните проверки срещу служителите на МВР продължават. След това ще се прецени дали ще бъдат наказани или уволнени. 

До момента срещу Георги Семерджиев са повдигнати над пет обвинения - за смъртта на двете млади жени, за шофиране без книжка, за напускане на мястото на катастрофата, шофиране след употребата на наркотици, ползването на фалшиви регистрационни табели и притежание на дрога. Към тази палитра ще бъде добавено и още едно, въз основа на поредната експертиза.

 

#Георги Семерджиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »