Плакат „ГЕРБ е диктатура“ се развя в парламента за изказване на Фидосова

Плакат „ГЕРБ е диктатура“ се развя в парламента за изказване на Фидосова
Плакат с надпис „ГЕРБ е диктатура“ се развя от балкона в пленарната зала на Народното събрание по време на изказване на Искра Фидосова от ГЕРБ. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Плакат с надпис „ГЕРБ е диктатура“ се развя от балкона в пленарната зала на Народното събрание по време на изказване на Искра Фидосова от ГЕРБ.

Освен този плакат по време на дебатите по формулировката на въпроса за АЕЦ „Белене“ посетители в парламента опънаха на балкона и плакат с послание „780 000 излъгани“, предаде БГНЕС.

Това бе приветствано с бурни ръкопляскания от страна на левицата.

„Не бива гражданската инициатива за референдум да бъде яхвана по такъв груб начин от която и да е партия или от самостоятелни политически единици“, заяви по време на дебата депутатът от ГЕРБ и председател на парламентарната правна комисия Искра Фидосова.

Тя обвини инициаторите на референдума от БСП, че още с мотивите за провеждането на национално допитване манипулират българските граждани в опит да извлекат политически дивиденти.

Въпросът в подписката, събрана от БСП, беше: „Да се развива ли атомната енергетика в България чрез изграждане на ядрена централа на площадка „Белене“?

След приетите редакции, предложени от Искра Фидосова, въпросът на референдума вече е със следния текст: „Да се развива ли ядрената енергетика в Република България чрез изграждане на нова ядрена електроцентрала?“.

Искра Фидосова илюстрира противоречието в зададения от Коалиция за България въпрос за референдума със следното сравнение: „Искате ли да си построите къща на Малдивите, г-н Стоилов? Вероятно ще отговорите - да, но ако ви кажем: за 10 млн. лв., вие ще се откажете“.

„Не се опитвайте да вмените на нас вина за това, което се случва. ГЕРБ иска да се проведе референдум, няма да допуснем да се скриете и да не се проведе референдум по зададен въпрос така, както позволява законът. Не се страхуваме. Какво друго ви остава, освен да говорите неистини?“, каза още Искра Фидосова.

Тя се обърна към Коалиция за България с думите: „Вие никога не сте имали истинско желание да проведете референдума“.

#АЕЦ „Белене“ #референдум #депутат от БСП #Янаки Стоилов #БСП #ГЕРБ #депутат от ГЕРБ #Искра Фидосова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници