Тече мащабна полицейска операция за източване на ДДС

Тече мащабна полицейска операция за източване на ДДС
БНР - Бургас
A A+ A++ A

Мащабна полицейска операция се провежда в момента за източване на ДДС в особено големи размери. Акцията е на територията на области Бургас, Стара Загора, Пазарджик и София.

Проверки се извършват в склад за строителни материали в Айтос, представляван от 47-годишен български гражданин, предад БНР - Бургас.

Фирмата извършва внос от Турция и вътрешно общностни придобивания на големи количества строителни материали от Гърция, Румъния и други държави от Евросъюза. С цел избягване на данъци, дейността преминава документално през различни фирми „бушони“, стопанисвани от безимотни лица. В действителност обаче, стоката се разтоварва в складове, собственост на айтоската фирма.

До момента е констатирано, че по посочения механизъм само от м. април до сега фиска на Република България е ощетен с над 1 800 000 лв.

Съществуват данни, че освен на занижени стойности внасяните строителни материали не отговарят на стандартите на Европейския съюз и могат да създадат опасност при строителството, както на сгради, така и на промишлени съоръжения.

По случая е образувано досъдебно производство при условията на неотложност, като провеждането на процесуално-следствени действия на територията на Бургас, Айтос, Стара Загора, Панагюрище и София продължава.

#полицейска операция #източване на ДДС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници