Полицейска акция спря 23 нелегални мигранти да влязат у нас от Гърция

Полицейска акция спря 23 нелегални мигранти да влязат у нас от Гърция
МВР
A A+ A++ A

Акцията по разкриване на престъпления за противодействие на незаконната миграция и трафика на хора, държане и разпространение на наркотици, вещно укриване, акцизни стоки без бандерол започна тази сутрин на 83 км от автомагистрала “Марица”, след пътен възел Любимец в посока Хасково. Полицейски действия бяха насочени за установяване и задържане на незаконно пребиваващи чужденци и на лица, съпричастни към каналджийска дейност, лица обявени за местно и общодържавно издирване и такива, укриващи се от наказателно преследване.

В операцията участваха служители на Хасковската областна дирекция, колегите им от РДГП-Смолян, включени бяха и служебни кучета. В операцията се използваха електронни и технически средства, автотранспортна техника, хеликоптер и газ анализатори.

В хода й, не са допуснати да преминат границата с Гърция 23 чужди граждани.  Образувани са две полицейски преписки за превозване на акцизни стоки - 200 къса цигари и 70 литра високоградусов алкохол. Третата преписка е за нерегламентиран превоз на пътници, като след съгласуване с компетентната прокуратура е образувано  бързо производство по чл.324 от НК. Съставени са 8 предупредителни протокола по ЗМВР.

В хода на операцията са проверени 763 моторни превозни средства, от тях - 96 товарни автомобила и автобуси, и над 1500 български и чужди граждани. Заснети са 120 електронни фиша за нарушение на скоростта, а са връчени 19. За нарушение на Закона за движение на пътищата са съставени 16 акта и 15 фиша. Извършени са 362 проби за алкохол.

#полицейска операция #нелегални мигранти #нелегални цигари

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »