Държавата плати тв правата на А група – БНТ излъчва първенството

Държавата плати тв правата на А група – БНТ излъчва първенството
Дербито между ЦСКА и „Левски“ бе първата среща от есенния полусезон на А група, излъчена в телевизионния ефир. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Допълнителна държавна субсидия от 990 000 лв. за излъчване на футболното първенство на България получи обществената телевизия БНТ.

Средставата са предоставени от правителството, за да бъдат заплатени правата за заснемане и разпространение на мачовете от сезон 2011–2012 г. на А група, предаде БГНЕС.

Първите 9 кръга на първенството преминаха в телевизионно затъмнение за първи път във футболната история на България заради неуредените телевизионни права.

Клубовете прецениха, че предложените пари за телевизионните права са „смешни“, и ги отхвърлиха с искането да получат поне 5 млн. лв.

Освен живо предаване на мачовете, телевизионните зрители бяха лишени и от репортажи от срещите, защото от БФС пратили официални писма до клубовете, с които им забраняват да допускат камери на телевизионни или електронни медии на стадионите.

Средствата за излъчването на първенството, предоставени на БНТ, се осигурят чрез преструктуриране на разходите по централния бюджет.

Изключителните права за заснемане на мачовете от футболния шампионат за сезон 2011–2012 г. за ефирно и сателитно разпространение, както и правата за разпространение чрез интернет мрежата на телевизионните програми в целия свят, са придобити от БНТ въз основа на подписан през 2011 г. договор.

С постановлението се дава възможност БНТ, като обществен оператор, да изпълни поетите ангажименти по договора за излъчените футболни срещи.

#БНТ #телевизионни права #Министерски съвет #А група #футбол

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници