НА ЖИВО 48-ият Парламент бе открит! Крамолите веднага почват

НА ЖИВО 48-ият Парламент бе открит! Крамолите веднага почват
A A+ A++ A

Първото тържествено заседание на новото 48-о Народно събрание започна точно в 9:06 часа днес. Новите 240 народни представители (от тях само 5 отсъстват днес), представени от седем партии, положиха клетва за спазване на Конституцията на страната, водейки се от интересите на народа.

В залата пристигна и президентът Румен Радев, който ще държи реч. При влизането си в сградата той отбеляза, че днес е денят на Свети Иван Рилски Чудотворец и е необходимо единение.

При изпълнението на химна на България всички в залата - депутати и гости, бяха прави. При последвалото изпълнение на химна на Европа обаче депутатите от Възраждане демонстративно седнаха.

Вежди Рашидов е най-възрастният депутат в парламента и затова той би първия звънец. Предстои обаче да бъде избран постоянен председател на НС. В момента кандидатурите са четири - Росен Желязков от ГЕРБ-СДС, Никола Минчев - от "Продължаваме Промяната", Кристиан Вигенин - от "БСП за България" и Петър Петров - от "Възраждане".

От парламентарната група на "Български възход" стана ясно, че ще подкрепят Росен Желязков. Това съобщи пред БНТ Ангела Николова.

"Смятаме, че е политически коректно да подкрепим първата политическа сила, тъй като българските избиратели са направили своя избор и ние смятаме, че това е политически коректното, политически моралното и политически правилният избор, заяви Николова. Ще подкрепим ГЕРБ с тяхната кандидатура", добави тя.

От "Демократична България" не издигат свой кандидат, а заявяват, че ще дадат доверието си на Никола Минчев.

Все още не е ясно от ДПС за кого биха дали вота си.

Също така остават неизвестни и около бъдещето на това правителство. Политолози смятат, че то може да е кабинет на малцинството, експертен кабинет или да се върви към нови избори след тези от 2 октомври.

#НС #Парламент

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници