Катар увеличава инвестициите си в Газа до 400 млн. долара

Катар увеличава инвестициите си в Газа до 400 млн. долара
Хания нарече високопоставената визита „победа“ над политическата и икономическа обсада на неговото правителство. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Катар увеличава инвестициите си за възстановяването на Газа, стигайки 400 млн. долара, съобщи премиерът на Ивицата Исмаил Хания.

По време на 22-дневната операция на израелската армия, започнала в края на декември 2008 г., Газа претърпя големи разрушения.

По време на пресконференция в Хан Юнис, Южна Газа, Хания каза, че емирът на Катар шейх Хамад бин Халифа ал Тани се е съгласил да увеличи катарските инвестиции от досегашните 254 млн. долара, предадоха АФП И БГНЕС.

Проектът на Катар ще включва построяването на пътища, жилища и инфраструктура, както и развитие на земеделието, съобщиха официални източници.

Хания нарече високопоставената визита „победа“ над политическата и икономическа обсада на неговото правителство.

„Вие официално обявявате края на политическата и икономическа блокада, наложена на Ивицата Газа от силите на несправедливостта и тиранията“, заяви той пред шейх Хамад бин Халифа ал Тани.

„Днес ние разрушаваме стената на блокадата чрез тази визита, благодаря, Катар“, каза още премиерът.

Посещението е дипломатически удар за „Хамас“, чието правителство е бойкотирано от високопоставени международни представители, откакто движението насилствено установи контрол върху Газа през 2007 г., прогонвайки верните сили на подкрепяния от Запада президент на Палестинската автономия Махмуд Абас.

#Исмаил Хания #Катар #Ивицата Газа #инвестиции #„Хамас“ #възстановяване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници