Париж очаква 10 млрд. евро приход от данък върху финансовите транзакции

Париж очаква 10 млрд. евро приход от данък върху финансовите транзакции
Въпреки че точната прогноза на евентуалните постъпления от новия данък е трудна, Бернар Казньов ги изчисли на „няколко милиарда евро, вероятно над 10 млрд. евро“. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

На 10 млрд. евро оцени френският министър по европейските въпроси Бернар Казньов евентуалните приходи от въвеждането на данък върху финансовите транзакции в 11 европейски държави.

„Досега 11 страни от Европейския съюз поеха ангажимент да въведат този данък, но ние трябва да се договорим за размера на данъка и за разпределянето на постъпленията от него“, припомни френският министър, цитиран от АФП и БГНЕС.

Въпреки че точната прогноза на евентуалните постъпления от новия данък е трудна, Бернар Казньов ги изчисли на „няколко милиарда евро, вероятно над 10 млрд. евро“.

Европейската комисия иска да внесе предложение за засилено сътрудничество по време на следващата среща на финансовите министри от ЕС на 13 ноември и се надява до края на годината да бъде постигнато споразумение.

Според Бернар Казньов, ако данъкът върху транзакциите бъде въведен във всичките 27 страни членки, постъпленията от него може да възлязат на 57 млрд. евро.

#Бернар Казньов #Франция #финансови транзакции #Данък върху финансовите транзакции #ЕС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници