Социолог: Борисов за първи път не се справя със ситуацията

Социолог: Борисов за първи път не се справя със ситуацията
Управляващата партия ГЕРБ и премиерът Бойко Борисов за първи път не се справят с пропагандната ситуация, коментира социологът Андрей Райчев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Управляващата партия ГЕРБ и премиерът Бойко Борисов за първи път не се справят с пропагандната ситуация, коментира социологът Андрей Райчев.

Двамата заедно с политолога Румяна Коларова коментираха за Нова телевизия спада в доверието към управляващите за предстоящите парламентарни избори през 2013 г.

Андрей Райчев сравни случващото се със земетресение, „а по време на земетресение, трябва да изчакаме да завърши и тогава ще можем да го измерим“.

Социологът отбеляза, че досега премиерът Бойко Борисов винаги е успявал да наложи темите на политическите дискусии.

„Но сега, в ситуация, в която хората ръмжат за това, че нямат пари, да вкараш темата за данък върху лихвите на депозитите, това не е уместно“, коментира социологът.

Според него в оставащите месеци до изборите няма време да се появи нов политически субект, но политологът Румяна Коларова изрази противоположно мнение.

„В стабилните демокрации три месеца преди изборите е срокът, в който може да се появи нов политически субект“, посочи тя.

Според Румяна Коларова обаче евентуалният нов политически играч няма да прилича на ГЕРБ или НДСВ, а може да е по модела на политиката в Дания. Там новият играч имал шанс да спечели между 18% и 20% от гласовете на избирателите, ако се появи до 3 месеца преди следващите избори.

„За мен големият въпрос е дали ще се появи нов политически субект, тогава вече ще стане земетресението. Народът очаква честен, порядъчен човек“, подчерта Румяна Коларова.

#Румяна Коларова #политолог #Андрей Райчев #социолог #ГЕРБ #Бойко Борисов #премиер на България #парламентарни избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници