Белия пое Берое от Хубчев, Дани Моралес се завърна във Враца

Белия пое Берое от Хубчев, Дани Моралес се завърна във Враца
A A+ A++ A

Николай Киров-Белия официално бе назначен за старши треньор на Берое и ще ръководи тима в предстоящата среща със Славия. Наставникът ще изведе отбора за своята първа тренировка днес от 17:30 ч.

Киров е на 47 г., роден в Пловдив. В треньорската си кариера е водил отборите на Марица, Спартак Пловдив, Ботев Пловдив, Арда и ЦСКА 1948. Като наставник е носител на Купата и Суперкупата на България и двукратен финалист в турнира. Киров бе избран за „Треньор номер 1 в България“ за 2020 г. Като футболист играе на поста вратар в отборите на Марица, Ботев Пловдив и Добруджа.

В неговият екип ще бъдат още Иван Кочев (помощник-треньор), Тихомир Тодоров (треньор на вратарите) и Атанас Николов (кондиционен треньор).

Иван Кочев ще бъде пръв помощник на новия наставник. Като футболист той играе на поста защитник. Сребърен медалист и четикратен бронзов медалист от шампионата с отбора на Ботев Пловдив. Бивш национал на България.

Тихомир Тодоров ще отговаря за подготовката на вратарите. Той има опит на тази позиция  в Нефтохимик, Ботев Пловдив, Китай и ЦСКА 1948.

За физическата подготовка ще отговаря Атанас Николов. Той е бивш състезател и треньор на дълъг скок и има опит като  кондиционен треньор в Ботев Пловдив и ЦСКА 1948.

Междувременно днес и друг елитен наш тим обяви името на новия си наставник. Иде реч за Ботев Враца. Под Околчица се завръща бразилецът Даниел Моралес, който преди време си тръгна заради поредица от слаби резултати, но сега ще седне на стола на напусналия Росен Кирилов.

Във Втора лига също ще има смяна на треньор и то на един от най-популярните клубове в България. Христо Янев напуска Перник, а кой ще го замени все още не е ясно.

#Николай Киров #"Берое" #Ботев Враца

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници