До 20 септември пускат водата на потопените карловски села

До 20 септември пускат водата на потопените карловски села
A A+ A++ A

Пострадалите от наводненията села в Карловско ще имат вода до седмица, заяви говорителят на ВиК – Пловдив инж. Антон Гълъбов. „Сега се работи по възстановяване на пътната част. Смятам, че до 2 дни пътищата ще са готови, за да може след това ние да положим връзките към съществуващите ВиК-мрежи. Другата седмица предполагам, че всички ще имат вода, макар и с временни водопроводи“, каза той.

„В момента от 11 населени места без вода, 9 вече са със възстановено водоподаване, а Слатина и Каравелово – с частично. Причината е, че са разрушени преходите през реката и през един мост. В село Богдан буквално водопроводът го няма“, обясни още говорителят на ВиК – Пловдив. „Въпреки наличието на вода, нека все още тя не се използва за пиене и готвене, а само за битови нужди“, призова той.

Инж. Гълъбов обясни, че все още остава много труден достъпът до водохващането за вилната зона на Сопот, където пътищата са напълно разрушени. „Трябва да се възстановят пътищата и тогава да стигнем до водоподаването от река Манастирска, за да преценим ситуацията и да прогнозираме кога ще възстановим водата за 50-те ни абонати във вилната зона на Сопот“, каза Гълъбов. От ВиК призоваха община Сопот да помогне в разчистването на пътя до водохващането.

#kатастрофални наводнения

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници